Google Analytics is een handige gratis tool voor je website om bijvoorbeeld de bezoekersaantallen bij te houden en te analyseren wat voor type bezoekers er op je website komen. Met behulp van deze tool kun je je website flink verbeteren en ervoor zorgen dat er meer bezoekers op je website komen door actief in te spelen op de resultaten van de analyse. Je zult zelf ook je eigen website bezoeken, waardoor het kan lijken alsof je veel bezoekers hebt. Wanneer je een objectief beeld wilt krijgen van de bezoekersaantallen op je website, zou je je eigen bezoeken niet mee moeten tellen. In Google Analytics kun je met behulp van een filter je IP-adres uitsluiten zodat je eigen bezoekgedrag niet wordt meegerekend in de analyse.

Eigen IP Adres uitsluiten in Google Analytics

Voor het uitsluiten van je eigen IP adres, ga je naar Google Analytics en log je in met je gegevens.

Klik op Beheerder in het bovenstaande menu.
Google Analytics Eigen IP adres uitsluiten
Klik vervolgens onder Dataweergave voor Filters.
Google Analytics Eigen IP adres uitsluiten
Klik op Nieuw Filter.
Google Analytics Eigen IP adres uitsluiten

Kies voor Nieuw filter maken. Voer een Filternaam in zodat je makkelijker kunt onthouden waar de filter voor bedoeld is, bijvoorbeeld Eigen IP adres uitsluiten. Kies bij Filtertype voor Vooraf gedefinieerd filter en kies daarna in  de selectie menu’s voor Uitsluiten verkeer van de IP-adressen die gelijk zijn aan. Vul je IP-adres in. Weet je het IP-adres niet uit je hoofd? Check dan je IP-adres. Klik vervolgens op Opslaan.
Google Analytics Eigen IP adres uitsluiten

Werk je op meerdere plekken, bijvoorbeeld thuis en op het werk? Of werken er meerdere mensen aan je website? Zorg er dan voor dat ook deze IP-adressen worden uitgesloten.