Wil je meer bezoekers genereren voor je website? Dan is het belangrijk dat je website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Met behulp van de volgende tips kun je ervoor zorgen dat je website hoger in Google komt.

Linkbuilding voor SEO
Linkbuilding betekent dat de link naar je website op een andere website staat. Als veel andere websites naar je website linken, gaat Google je website belangrijker vinden en dit heeft invloed op de positie van je website in Google. Dit wordt ook wel de pagerank genoemd.

Gebruik de juiste alt tags en naamgeving van een afbeelding 
Een alt tag is de tekst die wordt weergegeven wanneer een afbeelding niet kan worden getoond. Zo worden de afbeeldingen in Google beter getoond als Google weet waar de afbeelding over gaat. Daarnaast is het kiezen van de juiste bestandsnaam voor een afbeelding belangrijk voor SEO. Ook dit vertelt waar de afbeelding over gaat.

Het juiste zoekwoord kiezen voor SEO
Bedenk waarop een bepaalde bezoeker in Google zou zoeken om je pagina te vinden. Het kan zelfs verschil maken of een woord in het enkelvoud of meervoud wordt getypt. Voor het vinden van de juiste zoekwoorden kun je keyword planner van Google gebruiken. Hiermee worden meerdere varianten van een bepaald zoekwoord gegroepeerd en wordt het zoekvolume berekend.

Zet zoekwoorden meerdere keren in de inhoud van je pagina
Voor SEO is het belangrijk dat er een goede zoekwoord dichtheid is. Zoekwoord dichtheid betekent het aantal keren dat het zoekwoord in de pagina voorkomt. Een richtlijn is een zoekwoord dichtheid van  4 – 8%. Als het zoekwoord te vaak op een pagina wordt vermeld, kan dit door Google gezien worden als spam waardoor je website lager in de zoekresultaten zal worden getoond.

Zet genoeg tekst op je pagina
De richtlijn voor het aantal woorden op je pagina is minimaal 300 woorden. Het is voor SEO belangrijk dat je kwalitatief goede inhoud biedt op de pagina. Hierdoor zullen bezoekers de pagina eerder bekijken en zullen zij het herkennen als de pagina goede inhoud bevat. Google kijkt ook naar de inhoud van de pagina om te bepalen hoe belangrijk de pagina is.

De juiste url kiezen
De url van de pagina wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Zet daarom het belangrijkste zoekwoord van de pagina in de url.

Paginatitel en meta omschrijving
De paginatitel en meta omschrijving worden weergegeven in de zoekresultaten bij Google en spelen een belangrijke rol bij SEO. Kies een unieke paginatitel waarin het belangrijkste zoekwoord voorkomt. Zet in de paginatitel ook de naam van het bedrijf, zodat het bedrijf voor een bezoeker herkenbaar wordt. Zet het zoekwoord meerdere keren in de meta omschrijving. Hierdoor wordt het voor de zoekmachine en de bezoeker duidelijk waar de pagina over gaat. Een meta omschrijving is een samenvatting van de pagina.

Gebruik heading tags in je tekst
Met behulp van een heading tag wordt de structuur van je pagina duidelijk en het is een belangrijk onderdeel van SEO. Een heading tag is tekst die groter wordt weergegeven dan de andere tekst. Bezoekers kijken meestal eerder naar heading tags dan naar de bijbehorende alinea. Bezoekers scannen een pagina namelijk en kiezen op basis van de heading tags welke stukken tekst ze gaan lezen. Gebruik bijvoorbeeld een h1 of h2 tag. Een h2 tag kun je gebruiken voor subkoppen.

Gebruik goede anchor teksten
Anchor teksten zijn de klikbare teksten (links) die verwijzen naar een andere website of pagina. Een duidelijke anchor tekst maakt aan Google duidelijk waar de link naar de pagina over gaat.

Gebruik een broodkruimel-pad
Een broodkruimel-pad laat zien hoe de structuur binnen de website eruit ziet. Zo kun je zien welke subpagina’s bij een bepaalde pagina horen. Hierdoor kunnen bezoekers snel terugkeren naar een eerder gedeelte of naar de startpagina. Een broodkruimel-pad wordt door Google gebruikt om de structuur van de website te bepalen.

Maak een sitemap van de website
Een sitemap is een pagina waarop de structuur van je website wordt weergegeven. Dit helpt een zoekmachine zoals Google een pagina binnen de website te vinden en vervolgens te indexeren.

Koppel je website aan social mediasocial media
Tegenwoordig wordt social media veel gebruikt door bedrijven. Met behulp van social media kun je snel en effectief een groot publiek bereiken. Het kan de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Wanneer je een bericht op een social media kanaal plaatst zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, worden deze berichten ook goed geïndexeerd door Google.

Houd een blog bij
Door een blog bij te houden, wordt er regelmatig nieuwe inhoud aan je website toegevoegd. Blogartikelen worden heel goed geïndexeerd door Google. Schrijf artikelen op je blog over onderwerpen die te maken hebben met je bedrijf. Schrijf bijvoorbeeld over een oplossing van een veel voorkomend probleem.

Gebruik je WordPress als CMS voor je website? Maak dan gebruik van een SEO plugin zoals WordPress SEO van Yoast. Met behulp van deze plugin kun je iedere pagina, post of afbeelding optimaliseren voor zoekmachines. Je kunt met deze plugin ook een sitemap maken en je website met social media verbinden.

Wilt je je website laten optimaliseren voor de zoekmachines? Dat kan bij ons. Neem contact met ons op.